HEYSEM olarak büyük bir başarıya imza attık.

Teknofest 2023’ün heyecan dolu atmosferinde Bartın Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü Heysem takımı, büyük bir başarıya imza attı. Görme engelliler için geliştirdikleri yapay zeka destekli asistan gözlük projesiyle dikkatleri üzerine çeken Heysem takımı, yaklaşık on bin takımın başvurduğu Engelsiz Yaşam Teknolojileri Kategosinde finale kalmayı başardı. Yarışmanın en prestijli projeleri arasında yer alan bu inovatif gözlük, 34 finalist takım arasında da 4. sırayı elde ederek büyük bir başarı elde etti.

Heysem takımının yapay zeka destekli asistan gözlük projesi, görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara bağımsızlık sağlamak amacıyla geliştirildi. Gelişmiş görüntü işleme algoritmaları ve yapay zeka teknolojisi ile donatılan bu özel gözlük, birçok faydalı özellikle donatılmıştır. Bu özellikler arasında nesne algılama, renk, kişi, yüz mimiklerini algılama, trafik ve uyarı işaretlerini algılama, yaş ve cinsiyet tahmini, yazı okuma, ilaç kutusu ayırt etme, nesne sayma, mesafe ölçme, görüntü işleme ile uyumlu çalışan navigasyon, sarı şeritler ile uyumlu çalışan yol takibi gibi birçok faydalı özellik bulunur. Sesli asistan kontrolü sayesinde kullanımı oldukça kolaydır. Bu inanılmaz cihaz, internete bağlanabilme özelliği sayesinde cep telefonları, televizyonlar gibi birçok akıllı cihazla uyumlu olarak çalışır. Ayrıca gözlük kişiselleştirilebilir, kişiye özel yeni özellikler eklenebilir.  Özellikle görme engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunları çözmek için tasarlanan Asistan Gözlük, gerçekten de hayatı kolaylaştıran teknolojik harikadır.

Yarışma sürecinde Heysem takımı, projelerini heyecanla jüri üyelerine sunarken, yapılan değerlendirmeler sonucunda büyük bir başarı elde etti. Yaratıcı fikirleri, teknik yetenekleri ve tutkulu çalışmalarıyla diğer takımlar arasından sıyrılan ekip, finale kalmayı başardı. Bu başarı, takımın yoğun emeklerinin ve özverili çalışmalarının bir göstergesi oldu.

Heysem takımının yapay zeka destekli asistan gözlük projesi, görme engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları azaltmayı hedefliyor. Teknofest 2023'te elde edilen 4’üncülük Heysem takımının çalışmalarının ve projenin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Ekip üyeleri, gelecekteki inovasyon ve teknoloji alanındaki çalışmalarına devam etmek için motive oldular. Ekip üyelerinin gelecekteki projelerinde de aynı heyecan, azim ve başarıyı sürdürmenizi dileriz. Toplumumuzun ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler sunmaya devam etmeleri ve teknolojinin insan hayatına pozitif etkiler sağlamak için çalışmaları bizleri gururlandırmaktadır. Heysem takımının başarısını tebrik ederiz.